Руският президент Владимир Путин е провел работна среща с члена на Държавния

...
Руският президент Владимир Путин е провел работна среща с члена на Държавния
Коментари Харесай

Путин прие китайския министър на отбраната

Руският президент Владимир Путин е провел работна среща с члена на Държавния съвет на Китай и министър на защитата на Китай Ли Шанфу.

Това заяви ТАСС. Агенцията се базира на представителя на съветския президент Дмитрий Песков.

По-рано в петък беше обявено, че китайският министър на защитата ще направи публично посещаване в Русия от 16 до 18 април.

Това е първото му пътешестване в чужбина след назначението му на поста.

Военното съдействие сред Русия и Китай върви доста добре, съобщи съветският президент Владимир Путин.

" Отношенията сред нашите страни се развиват доста добре във всички области - в стопанската система, обществената сфера, културата и образованието, както и по линия на военните ведомства ", съобщи Путин по време на среща с китайския министър на защитата Ли Шанфу, фрагменти от която бяха оповестени в канала на Кремъл в Telegram.

Военните ведомства на Русия и Китай постоянно обменят потребна информация, сподели Путин.

" Работим интензивно посредством военните ведомства, постоянно обменяме потребна информация, сътрудничим си в сферата на военно-техническото съдействие, организираме взаимни учения ", сподели съветският президент.

Путин означи, че тези учения се организират както в Далечния изток, по този начин и в Европа, и в тях вземат участие както сухопътни, по този начин и военноморски и военновъздушни сили.

" Несъмнено това е още една значима област, която укрепва извънредно доверителния, стратегически темперамент на нашите връзки ", добави той.

По време на срещата китайският министър на защитата Ли Шанфу съобщи, че съдействието във военната и военнотехническата област сред страните се развива доста добре.

" Напоследък съдействието сред Русия и Китай във военната и военно-техническата област се развива доста добре, то има огромен принос за световната и районната сигурност ", сподели китайският боен министър.

Той благодари на съветския президент, че е отделил време в почивния си ден, с цел да се срещнат. " Знам, че, първо, е почивен ден, а Вие отделихте време през уикенда, с цел да ме приемете. За мен е чест ", сподели китайският шеф на защитата.

Ли Шанфу съобщи, че визитата му в Москва е резултат от съглашения, реализирани на най-високо равнище.

Той акцентира, че Русия е била първата страна, която е посетил, откакто е бил назначен за министър на защитата на Китай. " Това е първото ми посещаване в чужбина, особено избрах Русия, с цел да подчертая специфичния темперамент и стратегическото значение на нашите двустранни връзки ", сподели той.

Посещението в Москва на Ли Шанфу става седмици след визитата в Кремъл на китайския президент Си Дзинпин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР